Feta maten är här!
Lika mängd hasselnötter, sötmandel, riven kokos, solrosfrön, linfrö…lite kruskakli? Vad är det? Enkelt!
Musli så klart…ur den här LCHD-dieten, vilken är en förkortning av ”låg-kolhydrat och högt-fett”- dieten, för att göra en snabböversättning.
Toppa gärna med en halv avokado till den feta filen eller yogurten.
Garanterat kan du hoppa över bullen till förmiddagskaffet! Suget på sött försvinner!
I matlagningen för övrigt använder man riktligt med smör vid stekning, och då menar jag RIKLIGT, det ska bubbla av fett…såsen gör man med ett par dl riktig grädde, eller ta tre dl om du gillar sås.
På den näst intill osynliga mackan – från sidan sett dvs horisontellt (det är ett flatbröd, visserligen högt kolhydratinnehåll i procent men brödet är ju nästan osynligt…mängden blir alltså liten i alla fall…) ett TJOCKT lager av Bregott eller vanligt smör. Gillar man ost så på med ett par TJOCKA skivor eller MÅNGA tunna riktigt fet ost…
Ät gärna och många ägg, det är mättande och bra.
Så vad var vitsen med det här nu då?
Jo, man äter och äter av det som förut ansågs som dödligt i det närmaste (animaliskt fett! fett överhuvudtaget!ägg som innehåller kolesterol!) och vips så tappar man kilon, man känner sig piggare, sover mindre och är ändå utvilad, och några medicinska fördelar till.
Nyfiken??
Gå in på Doktor Dahlqvists blogg,
blogg.passagen.se/dahlqvistannika
och även
airamsmat.webblogg
Kommentera