Hör och häpna!

Så har läkaren som basar för vårdcentralen här hemma ringt upp. En timmes samtal ungefär, han var väl förberedd och påläst. Det var på vår begäran han kontaktade och han var mycket tillmötesgående och vänlig…och han beklagade flera gånger att det blivit som det blivit…

Han gick igenom allt som finns i journalen sista halvåret med provtagningar, röntgen, ultraljud, magnetröntgen, datortomografi och manuella undersökningar.

Resultat: ingenting fanns som tydde på misstanke om malignitet. Inte ett onormalt blodprov eller ens sänka som var förhöjd.

Följdfrågan är naturligtvis: varför då göra alla dessa undersökningar och därigenom den tid det tagit, när det ändå inte ens fanns ett spår av onormala bilder/värden eller sänka högre än 16.

HUR TILLFÖRLITLIGA ÄR DÅ DESSA PROVER OCH UNDERSÖKNINGAR??? OCH HUR NÖDVÄNDIGA???

TROTS ATT DET STRAX DÄREFTER VIA PET/CT-undersökning VISAR

2 TUMÖRER I LUNGAN,
2 I LEVERN,
1 I LYMFAN,
3 I SKELETTET
OCH FLERA I MUSKULATUREN!

TOTALT 17 TUMÖRER ELLER FLER…

Hur skulle det vara med en PET/CT-röntgen direkt då speciellt i de fall där det kan misstänkas återfall i cancersjukdom (som det är i detta fall)?

Jag har nu skrivit till landstingsdirektören och ska väl vad det lider även kontakta regeringsrepresentanten för sjukvård…hugg vid halsen var det någon som sa. Då tar det bäst.

Inte för att det hjälper oss nu i denna situation men kanske någon annan stackare…

Det måste saneras bland alla gamla rutiner och eviga remisskrivande som tar onödig tid. Vi har inte tid att vänta eller som jag skrev till landstingsdirektören: ”nu ligger remissen hos onkologen men där är det också kö och en eviga väntan och det är väl inte så konstigt med tanke på hur fort tumörer växer och hur sakta landstingets verksamheter maler på”.

Hur många liv har offrats egentligen? Det finns pengar i vården och ni som såg Uppdrag granskning i onsdags (fortsättning nu på ondag) vet var dom tar vägen också…bl a till de privata vårdföretagen som betalar läkare hutlöst mycket för att jobba någon vecka här och där. Sedan skicka räkningen till landstingen med det påslag som vårdföretagen ska tjäna. Våra skattepengar mina vänner!!

Det var äckligt att se och höra den kvinnan som satt där och jollrade med läkarna, jag säger bara fy f-n. Det kom även fram att man inte tar in hur många läkare som helst på läkarutbildningen just för att det ska finnas läkarbrist och således ett behov av dessa privata alternativ…dubbelt fy f-n!!!

Varför inte investera i fler PET-kameror? Kostar kring 25 miljoner men det är snabbt intjänat och också försvarbart. Rädda liv och säkert spara pengar också men framförallt lidande.

Egentligen är jag som ett stort frågetecken eller snarare ser jag väl ut som en fågelholk i ansiktet…

holk

Bild från http://www.pott.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: