Svälta ut cancer??

smör

Jag har provat Annika Dahlqvists lågkolhydratdiet i 4 månader och minskade i vikt totalt 4 kg. Ingen tvärbantning precis. Så lessnade jag och började äta lite kolhydrater igen men i mindre omfattning än tidigare och ökar nu stadigt ca 1 kg per månad. Kul erfarenhet va´!

Så fick jag då syn på denna intressanta artikel som bl a tar upp ämnet kolhydrater och cancer. Det är liksom det viktigaste ämnet här hemma just nu…

Tänkvärt! Jag ska försöka få min sockerälskande make att sluta med detta gift till varje pris (=kan ju kosta honom livet verkar det som) och försöka svälta ut sjukdomen.

Intressant!! Inspirerande!! Kanske jag själv återgår till viktreducering igen…med gräddsås och feta ostar, kött, fisk, ägg och smör…

”Cancerceller har få mitokondrier och behöver därför glukos som bryts ned till mjölksyra som bränsle (anaerob eller syrefri förbränning). De flesta vanliga celler i kroppen mår alldeles utmärkt på SCFA, även kallade ketonkroppar. Dessa kan brytas ned till ättiksyra (aerob förbränning eller syrgasberoende förbränning) som beskrivits ovan. Äter jag en kolhydratfattig kost så får cancerceller inte tillräckligt med energi för att växa, de kan till och med svälta ihjäl.

Vi tillverkar insulin i bukspottkörteln men också i hjärnan. Insulin är ett mycket stabilt proteinhormon som inte bryts ned i den takt vi behöver. Vi tillverkar därför ett enzym som bryter ned insulin, Insulin Degrading Enzyme (IDE) så att hälften av insulinmolekylerna är nedbrutna efter 2,5 minuter. Har vi högt blodsocker så bildas mer insulin i hjärnan, mer IDE går åt att bryta ned insulinet. Men IDE har en annan uppgift också, att bryta ned ß-amyloid, det protein som finns i hjärnan hos Alzheimerpatienter. Om man då har en hög blodsockernivå räcker IDE inte att också bryta ned ß-amyloid, patienten utvecklar en Alzheimer.

Enligt våra myndigheters kostrekommendationer ska vi, i stället för nyttigt animaliskt fett, äta 60 energiprocent (E%) av alla kalorier i form av kolhydrater. Kolhydrater, som vi inte behöver.

Kolhydrater höjer blodsockret och tvingar fram en ökning av insulinet. Insulinet blockerar i sin tur fettnedbrytningen och ser till att levern bygger om en del av sockret till fett. Vi får alltså en energibrist som gör att vi blir hungriga i förtid och äter mer kolhydrater som, på grund av insulinet, omvandlas till mera fett. 100 g kolhydrater kan omvandlas till ungefär 20 g fett.

Ju mer kolhydrater vi äter desto fetare blir vi. Vi ökar också risken att få diabetes och bli hjärtsjuk.

Äter vi kött, fisk, ägg och fett så mår vi bra, vi får tillräckligt med protein, fett, vitaminer och mineraler. Vi får alla essentiella eller livsnödvändiga ämnen i tillräcklig mängd och vi håller oss friska.

Äter vi frukt, spannmål, socker så är det enligt Livsmedelsverket bara tomma kalorier, innehåller mycket små mängder av de livsnödvändiga proteinerna, fetterna, vitaminerna och mineralerna. Vi blir undernärda trots att vi får tillräckligt med kalorier.

Äter vi fett blir vi mätta länge. Vi blir alltså inte feta av att äta fett, vi blir mätta. Vi blir feta av att äta kolhydrater.”

Denna text är tagen ur en artikel av Björn Hammarskjöld, newsmill.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: