fortsättning (del 3) av En icke förutsägbar…

Vd:n för den stora koncernen i stan loggade ut och tog sin svarta portfölj och gick.  Semestern hägrade. Han vände sig om i dörren och konstaterade att persiennerna vara nerfällda, bordet var rent så när som på en penna och en kalender. Sådär, nu väntade 5 veckor på landet med hustru och de två ungdomarna. Sin älskarinna fick han försöka avstå ifrån…men man får offra sig. En stadsresa blev det ju ibland när kontoret ”absolut behövde honom…” så helt kört var det ju inte.

Kalla honom Conny…

I den vackra byggnaden alldeles vid älvkanten klipptes det gräs och rensades i rabatter och bland buskar. Fönstren stod öppna och gardiner fladdrade i korsdraget. Städerskan (med egen firma) gjorde sin insats inför ägarens ankomst  och trädgårdsfolket (Folkes Trädgårdstjänst) sin.

Kalla dom Iris och Folke…

I handelsboden var stämning glättig, den stundande helgen med midsommarens alla läckerheter och måsten fick handlaren själv att le för ovanlighetens skull.  Han bjöd också på punchpraliner, det förekom bara till jul och nu då. Annars var han inte lagt åt det hållet.

Kalla honom Bengt…

Kassörskan däremot var hans raka motsats. Alltid glad och hurtig, klädde sig lite för poppigt för åldern kanske, något för urblekt hår och alldeles för röda läppar. Men det drog till sig de manligas uppmärksamhet och hon gillade det. Ibland tappade hon sin penna med flit för att få böja sig fram och exponerade sin urringning som fick vissa att hålla andan…

Kalla henne Kattis (Katarina)…

Solen sken och himlen var oskyldigt blå precis som visan beskriver. I väst tornade dock några mörka moln upp men inget som bekymrade  nämvärt. Det  skulle inte bli regn det hade man bestämt.

Så har vi då Conny med hustru och två barn, boende i en etagevåning i storstan, Iris med städfirman, gift med tre barn och boende i en stor 4:a, Folke med hund, sommarstuga och husbil, Bengt med lägenhet ovanpå handelsboden och Kattis i ett litet hus tillsammans med  fästman…  som hon bytte lite nu och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: