Del 20 (fortsättning) En icke förutsägbar…

En stor röd bil körde sakta genom byn, väckte en del uppmärksamhet. Föraren obekant men det var en kvinna, i baksätet satt en hund av större modell. Bilen svängde ner mot handelsboden och vände, fortsatte till kyrkan och prästgården. Så genom byn igen för att slutligen stanna vid Holgers hus.

Ut klev kvinnan med en stor varghund, respektingivande men snäll som ett lamm. Ingen skulle frivilligt störa kvinnan i alla fall, det var nog  helt säkert.

En stund senare stod hon utanför prästgården och pratade med Sture. Hon hade fått ett inredningsuppdrag via Alice och ville göra en första check. Sture visade runt i det delvis tömda huset. Hon mätte, antecknade och funderade om det ena och det andra. Hunden följde henne hack i häl.

Senare på kvällen anslöt hon sig till de andra som var bjudna till Alice . Då presenterade de tillsammans planerna för prästgården, den skulle fungera som en kursgård och ett pensionat typ ”bed-and-breakfast”. Alice hade många kontakter och det här var bara en av dom. En kändis dessutom, synts på TV emellanåt i inredningssammanhang.

Bybornas stolthet tog ingen fel på. Alice var kvinnan som förvånade alla, inklusive hennes man, som dragit sig undan till lusthuset där han satt med sin laptop och skrev och räknade. Inför skilsmässan fanns en del frågetecken minsann. Alice krävde att våningen skulle säljas och det fanns ingen återvändo i hennes beslut.

Huset i byn tillhörde Alice redan innan de träffades och var hennes egendom. Det hade en tydlig karaktär av att här bodde en gång herrskapsfolk med en allé upp till huset och med rejäla utrymmen. Alice föräldrar var kända långt utanför byns gräns och och respekterade, något som också kom henne till del. Tydligen skulle Alice bosätta sig här också vad han förstått.

Sent på natten gick de sista gästerna, Alice bäddade ett av gästrummen till sin inredningskompis, därefter tog de en promenad och som vanligt med hunden i hälarna. Ett kvällsdopp satt fint, de satt på bryggan en stund och pratade.

Ett nytt kapitel i Alice liv hade börjat liksom för Conny.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: