Det blir en grå träningsoverall från Adidas

Den stora skräcken har landat och byggt ett bo på mitt huvud. Den har skickat tentakler ner i mitt matsmältningssystem. Den har knutit ihop mina tarmar och satt sprätt på min hjärtas elsystem, AV-knutan och allt de där ni vet … (artrioventrikulärknutan).

Ren och skär ångest (för övrigt kan jag inte tro att den har den färgen med tanke på hur den förfärar och förskräcker och ger illamående och kallsvett).

Ångest är möjligen spygrön eller blekgrå.

Vad an detta obehags grund? Normalt har jag normal ångest i normala doser normalt ofta. (Normal har för mig färgen klarblå by the way …)

Jo jag ska lämna tryggheten, lägenheten, de dagliga rutinerna, lämna in hundarna på pensionatet (där 1000 saker kan gå snett om man har livlig fantasi som jag) lämna in bagaget (en syrenlila väska med blank yta och hjul som rullar i alla riktningar så man kan gå med den bredvid sig några decimeter framför… kommer antagligen bort och aldrig mer igen) kliva ombord på en plan från SAS (låter tryggt men det är fasansfullt långt till marken oavsett) och landa i för mig främmande land … där ALLA talar franska och bara ruskar på huvudet när jag försöker med engelska blandat med tyska …

Frukostar med feta mackor bredda med Nutella och till det kaffe, ingen hälsosam yogurt med nyttiga gryn och nötter, det blir magvändning direkt.

Jag får ångest när jag inte vet hur dagarna ska se ut, jag blir svettig bara av tanken att någon på engelska säger let´s go for a walk … men vad ska jag ha på mig? Det kanske är +20 ute men även +-0 och regn. Ångest.

Let´s go för lunch down town (det är bara en liten by egentligen) … vad ska jag ha på mig? Å. igen.

Let´s meditate on the floor … vad ska jag … Å.

Hur är de andra klädda? Några från UK, en från Egypten, två från Finland, en från Italien, en från Danmark, en från Schweiz … alla betydligt yngre än jag. Jag är troligen den äldsta i den gruppen av 23 kursare som ska åka till France och bo på ett Slott … vad ska man ha på sig under middagen, 3-rätters, varje kväll?

Istället för att försöka se ut som någon annan och vara som någon annan eller ens försöka likna en världsvan kvinna som reser ständigt och som bott i flera kontinenter och som pratar flera språk flytande –

Istället för allt detta ska jag vara jag. En liten grå mus som sitter där och bara låter de andra skina  och blänka ikapp med de stora kristallkronorna i slottet.

Jag ska iakttaga och lägga märke till. Jag, den lilla grå. Som ser och hör men inte syns. Det är generöst tycker jag.

Så det blir en träningsöverall i grått, Adidas troligen, den såg jag på Intersport.

Det blir svårt att beskriva mig visserligen. Så jag ska ha en orange väska över axeln eller snett över bröstet med tanke på väskryckare.

Så hon i grått med den där orange väskan då. Hon var med på en veckokurs i Frankrike hösten 2012 och lät alla andra skina och synas. Fast väskan sticker ut så jag kanske tar den vita istället.

Med svarta små rundlar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: