Vackra Höst

Sensommar och höstkänning. Lite vemod i aspens prassel. Om man är lagd åt det hållet.

Men detta är min favoritårstid så jag är rätt nöjd. Lite sammetsmjukt kvällsmörker, kanske dags att tända en lampa … eller hellre ett ljus.

Dämpad fågelsång om någon alls.  Ungarna är utflugna och snart drar flytten. Talgoxen stannar liksom kråkor, skator och kajor. Men inte samma jäkt kan skönjas. Måsarna har dragit ut till havs.

Visst är det sorgligt på ett sätt men egentligen ganska skönt. Höstregn och lugna innekvällar. Sinnet får ro. Eftertanke. En god bok, kvällste. Eller ett glas rött.

Naturen står snart redo i sprakande festkläder, tack och farväl för denna gång! En sista dans innan vi stänger, lövens virvelvals. De sista äpplenas dunsar mot den mjuka marken.

Hög och klar luft med sensommarsolens värme, Britt är kommen, ett sista försök att hålla sommaren kvar. Men kvällen blir mörk och sval, den första frosten kan anas i den kyliga luften.

Dimman bäddar sin mjuka säng och allt blir mjukt och luddigt. Morgonsolen väcker den igen och älvorna dansar i morgonljuset. Innan allt försvinner och dagen är här igen kan man ana de små vita svängande kjolarna.

Över nejden ses gässens plogformation med ledropen kom-kom-kom och vi vinkar farväl även till dom. Avsked men med hopp om en ny vår.

 

höstlöv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: