Treveckorssallad

Ingredienser

 1 kg vitkål
 450 g morot
 150 g purjolök
 1 st paprika (gul)
 1 st paprika (röd)
 200 g kålrabbi
 1 1/2 dl vitvinsvinäger
 1/2 dl rapsolja
 1/2 dl olivolja
 1 tsk vitlökspulver
 1 1/2 msk örtsalt
 1 tsk oregano (torkad)
 1 tsk basilika (torkad)
 1 nypa svartpeppar (nymalen)

Gör så här:

Strimla alla grönsaker fint. Använd matberedare eller mandolin för att underlätta jobbet. Självklart kan du strimla allt för hand. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.

 

Lägg alla de övriga ingredienserna i en kastrull och koka upp det snabbt. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt. Smaka av så salt och peppar stämmer med vad du tycker om, men den här mängden borde räcka som finns i receptet.

 

Täck över med plast och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den. Ju längre den står desto mer smak kommer den att få. Rör gärna om i den lite dagligen så allt blandar ihop sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: