Visst gör det ont …

skogen

 

Att fästa sig vid människor och djur och ibland även materiella ting har också sin baksida. När det tas ifrån en får man betala i form av smärta, saknad, sorg, förtvivlan.

Ibland blir det bara för mycket. Man kan inte bära mer sorg i sitt hjärta för då brister det. Hjärtat tyngs ned, man går med  släpande steg. Ansiktet blir uttryckslöst och ögonen tomma.

Man tar inte miste på en sörjande person när den kommer gående.

I bussar eller i väntrum hörs djupa suckar. Den som sörjer och saknar har lagt sig till med en lätt och ytlig andning, det kompenserar kroppen med att ta djupa andetag, dvs suckar. Lungorna måste vädras ordentligt med jämna mellanrum. Så är kroppen konstruerad.

En skogspromenad helst ensam brukar hjälpa mig i alla fall. Plötsligt ändras andningen och man rätar på ryggen. Man ser naturens underverk och den smaragdgröna mossan under tallar och granar. Så tar man ett djupt andetag och andas in den friska skogsluften. Doften av Linnea. En solstrimma letar sig genom grenverket och nuddar kinden.

Det väcks något i hjärteroten.

Fågeln som sjunger så vidunderligt och man stannar upp. Slås av det fantastiska som ändå finns omkring. Livet pågår för fullt och man känner sig tacksam. Min stund på jorden pågår ju också nu för fullt.

För just nu lever just jag och det finns så mycket kvar. Sorgen är en del av livet, av kärleken, av allt som är. Det är vad man betalar för all glädje och kärlek man fått ha.

Så gläds medan det ännu finns glädje, ta tillvara allt medan du ännu har det. Var tacksam. Var ödmjuk. Ge av din kärlek. Det kostar ingenting.

skog10

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: